Těstoviny se sušenými rajčaty

Suroviny:
  • 1 malou cibuli, nakrá­jenou najemno
  • 2 řapíky řapíkatého ­celeru, nakrájené
  • 2 mrkve, nakrájené
  • 1 lžíci másla
  • 1 stroužek česneku, ­rozdrcený
  • 3 rajčata
  • sůl a pepř
  • 3 lžíce sušených rajčat
  • 2 lžíce oleje ze sušených rajčat
  • 100 ml bílého vína
  • 1 balení těstovin, nejlépe širších nudlí tagliatelle
Na ozdobu:
  • strouhaný parmazán
  • zakysanou smetanu

 

Postup:
  • Podle návodu na obalu uvařte těstoviny tak, aby zůstaly pevné na skus („al dente“).
  • Mezitím rozehřejte v pánvi olej a máslo. Přisypte cibuli, celer, mrkev a česnek a za stálého míchání vše osm až deset minut zvolna opékejte. Dávejte pozor, aby česnek nezhořkl. Musí mít jen jemně nazlátlou barvu. Přidejte nakrájená sušená i čerstvá rajčata, přilijte víno a dvacet minut pomalu duste.
  • Dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem. Směs můžete rozmixovat na hladkou omáčku. Hotovou pak promíchejte s horkými těstovinami a ozdobte parmazánem a čepičkou ze zakysané smetany.

Těstoviny se sušenými rajčaty