Suroviny:
- 1 malou cibuli, nakrájenou najemno
- 2 řapíky řapíkatého celeru, nakrájené
- 2 mrkve, nakrájené
- 1 lžíci másla
- 1 stroužek česneku, rozdrcený
- 3 rajčata
- sůl a pepř
- 3 lžíce sušených rajčat
- 2 lžíce oleje ze sušených rajčat
- 100 ml bílého vína
- 1 balení těstovin, nejlépe širších nudlí tagliatelle
Na ozdobu:
- strouhaný parmazán
- zakysanou smetanu
Postup:
- Podle návodu na obalu uvařte těstoviny tak, aby zůstaly pevné na skus („al dente“).
- Mezitím rozehřejte v pánvi olej a máslo. Přisypte cibuli, celer, mrkev a česnek a za stálého míchání vše osm až deset minut zvolna opékejte. Dávejte pozor, aby česnek nezhořkl. Musí mít jen jemně nazlátlou barvu. Přidejte nakrájená sušená i čerstvá rajčata, přilijte víno a dvacet minut pomalu duste.
- Dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem. Směs můžete rozmixovat na hladkou omáčku. Hotovou pak promíchejte s horkými těstovinami a ozdobte parmazánem a čepičkou ze zakysané smetany.