O sušených rajčatech

Pomodori secchi

… neboli sušená rajčata jsou opravdovou italskou lahůdkou. V českých podmínkách je zcela nemožné si tuto delikatesu ve srovnatelné kvalitě vyrobit.  Ostré slunce, horký slaný mořský vzduch a bezprašné bioprostředí… Tyto stabilní podmínky při ryze přírodním způsobu sušení, jaké nabízí jižní Itálie, totiž jen tak nenahradíte.

 

ŠPIČKOVÁ KVALITA

Sušená rajčata se stávají stále oblíbenější součástí českého jídelníčku. Jsou vynikající jako předkrm, chuťovka k sýru a vínu. Skvělou chuť dodají omáčkám k těstovinám i rizotům. Hodí se k masu, na pizzu či do salátů. My Vám je nabízíme v té nejvyšší možné kvalitě. Naše produkty jsou vhodné pro vegetariány i vegany. V našich výrobcích nenajdete žádné chemické konzervanty, zvýrazňovače chuti, barviva či „éčka“. Neobsahují ani palmový tuk nebo geneticky modifikované plodiny.

 

ODRŮDA SAN MARZANO

Používáme výhradně ty nejlepší suroviny. Proto jsme si pro výrobu této typicky italské delikatesy vybrali ta nejlahodnější rajčata odrůdy San Marzano, která je přímo určena k sušení. Mají výraznou kořeněnou chuť, jasně červenou barvu, pevnou dužinu a málo semínek. Naše rajčata pochází ze samého jihu Itálie, téměř zapomenutého kraje bez průmyslových aglomerací, regionu Puglia, oblasti Salento. Zde se pěstují a suší ve 100% přírodních podmínkách kontrolovaného zemědělství. Naším dodavatelem je italská firma AZIENDA AGRICOLA "TERRA", která je držitelem několika certifikátů kvality. Sušená rajčata dodává především do Kanady, USA a Německa.

 

SKLÍZENÍ A SUŠENÍ

Rajčata se sklízí zcela zralá, těsně před samotným procesem sušení. Jejich zpracování probíhá výhradně ručně. Podélně se rozkrojí, osolí hrubou mořskou solí a poté se několik dní suší na obrovských sítech. Díky této tradiční přírodní úpravě je možné sušená rajčata skladovat při teplotě kolem 4 až 6 C° až dva roky, naložená v oleji pak v podstatě neomezenou dobu.
Tady se můžete podívat, jak sklizeň a zpracování rajčat probíhá.

 

Z ITÁLIE AŽ NA VÁŠ STŮL

Po usušení už rajčata putují téměř dva tisíce kilometrů až do zpracovatelny naší firmy. Zde se rajčata pokrájí na čtvrtky a naloží do slunečnicového oleje špičkové kvality. Vyrábíme pro Vás celkem čtyři příchutě nakládaných rajčat: tradiční s česnekem a oregánem, s chilli, s jalapeňos, se čtyřmi druhy pepřů. Vybrat si můžete z několika velikostí balení – 190 g, 700 g, 1700 g a 3200 g. Na výrobu naší nejmenší skleničky je potřeba zhruba 1,2 kg čerstvých rajčat. V naší nabídce najdete také samotná sušená rajčátka s mořskou solí.

 

SUPERMARKETY x KVALITA

Sušená rajčata jsou v dnešní době už běžný sortiment supermarketů či prodejen lahůdek. Prodávají se ve formě polotovaru (sušené), i naložené v různých olejích. Tyto výrobky jsou ale často velmi pochybné kvality.  Týká se to jak samotných rajčat, technologie jejich sušení, ale i surovin, použitých při jejich dalším zpracování. U našich produktů máte jistotu, že kupujete to nejlepší. Naše lahodná rajčata, sušená žhavým italským sluncem, spolu s kvalitním slunečnicovým olejem a kořením Vám zaručují delikátní gurmánský zážitek…