Pappardelle s rukolou, sušenými rajčaty, prosciuttem a horou parmazánu
Co budete potřebovat, aby vám to šlo od ruky:
- hrst rukoly (klidně víc, pokud ji milujete)
- 75g prosciutta (italská šunka, co vám představí slovo "luxus")
- 100g sušených rajčat (ano, těch krásně naložených v oleji – nešetřete!) – koupíte zde
- 1 balení strouhaného parmazánu (klidně přisypte víc, pokud k tomu máte vztah)
- 1 balení Pappardelle (ideálně pro 2 hladové osoby nebo 4 "jenom něco mnout") – koupíte zde
Jak si za pár minut připravit hotovou Itálii na talíři?
1. Nejprve postavte na plotnu velký hrnec vody – aby měla každá „pappardellka“ dost místa na rozjímání. Mezitím vezměte ostrý nůž (opatrně, kuchařská zranění nejsou trendy) a nakrájejte nakládaná sušená rajčata a prosciutto na kousky.
2. Víte, že ta rajčata plavou v kvalitním slunečnicovém oleji? Tak super, žádný další olej už nepotřebujete. Rozpalte pánev, hoďte tam rajčata a prosciutto a nechte je pozvolna hezky rozvonět a prohřát – stačí zhruba 3-4 minuty (nebo taky dokud sousedi nezačnou zvědavě nakukovat, co to vaříte za dobrotu).
3. Pappadrdelle si mezitím uvařte podle návodu. Nebojte se je ochutnat, ať víte, že jste zvládli "al dente". Až budou hotové, slijte je a zakápněte trochou olivového oleje pro lesk a chuť.
4. A teď ta nejlepší část – smíchejte tu kouzelnou směs klidně rovnou v hrnci.
5. Nyní vezměte talíř a vše naservírujte tak, jako byste byli v luxusní restauraci. Pokud chcete být extra, můžete ještě přihodit čerstvě mletý pepř nebo trošku citronové šťávy. Servírujte s úsměvem a připravte se na pochvalu.
Bonus: Je to rychlé, zdravé a tak dobré, že budete zvažovat dvojnásobné porce... Aneb, kdo by to chtěl sdílet, když je to JEN vaše?
Dobrou chuť! A pappardellkám zdar! 😊